PLC Sturingen

Totally Integrated Automation Concept

PLC programma's op maat

Volautomatische regeling, ruime functionaliteit

PLC-applicaties

Bij hedendaagse machines of industriële installaties zal er steeds een bepaalde vorm van automatisering vereist zijn.De sturing van deze installaties gebeurt in de meeste gevallen met behulp van PLC’s.

De oude koelinstallaties met relais en een synoptisch paneel konden slechts een beperkt complexiteit aan. De panelen waren duur, star, gaven weinig info en dan nog in één taal én ze waren tijdrovend bij montage. Vandaar FAC zorgde voor de nodige programmeerkennis.

Totally Integrated Automation Concept

Het Totally Integrated Automation Concept ( kortweg TIA ) wordt hier vertaald in een integratie van plc, visualisering, Touch Panel en aandrijving. Hiervoor maken we gebruik van de ruime functionaliteit van Step 7 en/of TIA portal software. Het laagspanningsschakelmateriaal van Siemens wordt de vanzelfsprekende geïntegreerde keuze.

Voor onze applicaties wordt gewerkt met een S7-200/300 of S7-1200/1500 CPU in combinatie met een basic of comfort panel. In de PLC zijn de psychometrische diagrammen van Mollier geïntegreerd, zodat een volautomatische regeling met een tot op 0,1°C stabiele temperatuur wordt bereikt. Integratie van het aandrijfgedeelte met SINAMICS G120 is dagelijkse kost. Voor grotere systemen worden meer geavanceerde aandrijvingen ( SINAMICS S ) of visualiseringen ( TIA portal Professional ) ingezet. Deze grotere systemen komen dan in aanmerking voor het al dan niet integreren van een veiligheidsanalyse en uitwerking via PROFISAFE.

"FAC heeft de nodige programmeervaardigheden voor elk koelsysteem, want er is geen enkel koelsysteem gelijk aan het vorige of het volgende."

Het Totally Integrated Automation Concept wordt hier vertaald in een integratie van de PLC, visualisering met een Touch Panel en de aandrijvingen, met daarbij de ruime functionaliteit van Step 7 software. Ook het laagspanningsschakelmateriaal van Siemens wordt de vanzelfsprekende geïntegreerde keuze.

PROJECTEN

Ontdek welke klanten FAC ondermeer in uw branche heeft geholpen met oplossingen in temperatuurbeheersing en koeling :

Projecten

NEEM CONTACT OP

Bent u op zoek naar advies voor de verbetering van uw proces voor temperatuurbeheersing en benieuwd naar de producten en oplossingen die FAC te bieden heeft, neem gerust contact op.

Contact